Има реален шанс за ново работещо правителство в рамките на това НС

На това мнение е депутатът от БСП Борислав Гуцанов

28.06.2022 | 09:43 Редактор: Тодор Петров
Има реален шанс за ново работещо правителство в рамките на това НС

Има реален шанс за ново работещо правителство в рамките на това Народно събрание. Това е по-добрият вариант за България. Така искат и българските граждани - 58% от тях според последното социологическо проучване не искат избори, а отговорно правителство. 

Това заяви днес във Варна народният представител от коалиция "БСП за България" Борислав Гуцанов.

"Лидерът на БСП г-жа Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро получиха мандат за преговори и влизаме в тях отговорни и мотивирани да отстояваме ангажиментите, които сме поели към българските граждани", подчерта той, цитиран от партийни пресцентър.

"За нас не е толкова важно дали БСП губи от участието си в коалицията. За нас по-важно, че българските граждани печелят от участието на БСП във властта. Благодарение на нашето постоянство и усилия бе наложен мораториумът върху цената на тока и това даде шанс на стотици хиляди домакинства да се справят със сметките си през отминалата зима. За първи път от 1989 г. детските градини у нас са безплатни. Пенсиите също бяха повишени в резултат на настоятелното и убедителното ни поведение", обясни Гуцанов. 

Депутатът от БСП е на мнение, че ако разумът надделее и актуализацията на бюджета мине, ще има повторно повишение на пенсиите, което значи по-достоен живот за родителите ни.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК