Всеки път ли трябва да кандидатствам за кредит?

27.06.2022 | 12:15 Редактор: Тодор Петров
Всеки път ли трябва да кандидатствам за кредит?

Изненадващи разходи, непредвидени ситуации, промоция на дългоочакван продукт, разходи по здравословни причини, спешно закупуване на електроуред или плащане на неизбежни разходи – причините поради, които е възможно да имаш нужда от допълнителни пари до заплата са много. Започваш да се чудиш какви са ти вариантите да вземеш пари назаем. Всеки е изпадал в подобна ситуация. 

Откъде обаче да вземеш пари назаем? Нужно ли е да теглиш кредит всеки път, когато имаш нужда от пари? Независимо дали става въпрос за малка или по-голяма сума, в подобни ситуации трябва спешно да намериш пари назаем. 

Когато имаш нужда от парични средства спешно, кредитът е може би първото решение, за което се сещаш. Това е подходящ вариант, когато еднократно имаш нужда от средства. Независимо дали избереш бърз кредит или банков кредит, заявяването и отпускането на заема отнема време, а и е възможно да ти бъдат начислени такси за кандидатстване. 

Но ако всеки месец или през няколко месеца ти трябва по-малка сума пари, възможно е кредитите да не са най-доброто решение за твоите нужди.  Тегленето на кредит върви ръка за ръка с изплащането на редица такси, загуба на време в обикаляне на банкови клонове и подготвяне на документи.

Тегленето на няколко кредита е възможно да утежни месечния ти бюджет и да не успяваш да ги погасиш навреме. Също така, ако изтеглиш кредит от няколко институции и падежните дати да се разминават, имаш шанс организацията и проследяването на крайните срокове да ти създаде стрес.

Друго неудобство, което е възможно да изникне, са таксите за внасяне на задълженията ти. Няколко кредита, които се изплащат в различни банкови клонове, различни офиси и т.н. Трябва да знаеш, че не винаги услугата за погасяване на месечната вноска е безплатна. Това е допълнителен разход, който може да ти бъде начислен и е добре да го имаш предвид. 

Има и алтернативно решение - кандидатствай за кредитна карта. Кредитните карти са удобен финансов инструмент, с който можеш да имаш пари винаги, когато пожелаеш. Не е необходимо да кандидатстваш за кредит всеки месец, в който имаш нужда от пари. 

Какъв кредитен лимит ще ти бъде отпуснат често зависи от кредитния ти рейтинг – колкото по-добър е той, толкова по-вероятно е да ти бъде отпусната по-голяма сума по картата. Какъвто и да е случаят, веднъж, когато кредитната карта е в ръцете ти, знаеш, че можеш да разполагаш с допълнителни пари, когато имаш нужда. Няма да е необходимо да кандидатстваш за заеми, да подготвяш документи, да очакваш одобрение и да се бавиш. 

Когато пластиката е вече в портфейла ти, можеш да си позволиш да плащаш всичко. Разбира се, в рамките на одобрения ти кредитен лимит. А ако използваш кредитна карта Бяла Карта, нямаш никакви такси за поддръжка, нито разходи по картата, преди да започнеш да я ползваш. Бяла Карта може да стои в джоба ти и да не ти струва нищо до момента, в който не я използваш. В месеците, в които ти е необходимо да я използваш, трябва да погасиш задължението си плюс лихвата върху използваната сума от одобрения си кредитен лимит.

Хубавото е, че тя няма такси при теглене на пари от банкомати в България и страните от Европейския съюз и е подходящ избор както за тези, които предпочитат да имат лесен и бърз достъп до пари в брой, но и да могат да плащат покупки на ПОС и онлайн, когато им се налага.

Друг позитив е, че Бяла Карта няма такса за кандидатстване. Заявява се онлайн или по телефон, а при одобрение можеш да получиш картата до посочен от теб адрес – напълно безплатно. Всеки, които отговаря на изискванията, може да я заяви и при одобрение да разполага с пари в рамките на отпуснатия кредитен лимит. Бяла Карта е гъвкава и достъпна кредитна карта, за която имаш шанс за одобрение дори без да си нает на трудов договор – достатъчно е да имаш някакви лични доходи от наем, от обезщетение по майчинство, пенсия или друго. За да я заявиш е необходимо да имаш навършени 18 години и някакви лични доходи, които да можеш да докажеш. 

Плащането на задължения по Бяла Карта също е направено, за да е максимално удобно за клиентите – може да платиш онлайн през сайта, в банков клон или при някои от партньорите. Ти избираш как. 

Бяла Карта е точният финансов инструмент, който се наглася спрямо твоите нужди и ти дава възможност да разполагаш с пари до заплата – всеки месец.