Тройната коалиция скочи на бойкотиращите НС, опозицията изложи мотивите си

"Има важни неща, които трябва да се приемат. Ние сме отговорни и сме в залата", каза депутатът Иво Атанасов

23.06.2022 | 13:40 Редактор: Ваня Кузманова

В залата освен "Продължаваме промяната, "Демократична България" и БСП бяха и депутатите от "Възраждане", но без да участват в броенето. Вторият опит за кворум също се провали. Трети нямаше. 

"Те могат да си направят дневния ред както си искат. Аз не разбирам. Безсмислено зло. Това е една гавра с държавата", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев.  

Според дневния ред депутатите трябваше да направят втори опит за избор на нов председател. Управляващите се възмутиха. 

"Някъде трябва да се обади здравият разум. Не мислите ли?", попита депутатът от "Демократична България" Христо Иванов.  

"Тези хора си играят с държавата. До края на другата седмица трябва да бъде приет държавният бюджет. Той вероятно ще бъде бламиран", посочи депутатът от БСП Георги Свиленски. 

"Има важни неща, които трябва да се приемат. Ние сме отговорни и сме в залата. Това отговорност към гражданите ли е? Безобразие", каза депутатът от "Има такъв народ" Иво Атанасов. 

Опозицията настоя за други приоритети в дневния ред. 

"Готови сме да работим и извънредно. Голям проблем е, че 21 закона за плана за развитие не са написани. Призовавам министерствата да си напишат законите", заяви депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

"Ние си имаме собствен дневен ред като партия. Ние искаме да приемам законите с бюджета и законите, свързани с Плана", обясни депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

Отзвукът от бойкота в парламента стигна и до Брюксел. Премиерът отправи критики. 

"Това са едни страхливци. Манипулират. Следващото пленарно заседание ще е в петък сутринта", каза премиерът Кирил Петков. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Слави,затвори плювалниците на двама твои сподвижници,ако искаш все още главата ти да е "над" водата.Много слост,ярост,идиотско отношение към себеподобните,нещо което боде очите на българите,които не прощават на демагозите и наглите.Бат Тошко е на път да ти счупи партията,а за нея резервни части няма,защото тя е странен модел,който не "върви" на пазара. Сигнализирай за неуместен коментар