Планът за въвеждане на еврото през 2024 г. влезе за обсъждане в МС

Премиерът Петков похвали МОН за мерките в образованието

27.05.2022 | 14:10 Редактор: Теодора Патронова

Националният план за въвеждане на еврото през 2024 г. влезе за обсъждане на заседанието на МС. Еврото трябва да бъде въведено от 1 януари 2024 година.

Вече имаше разнобой в коалицията по темата, след като Любомир Каримански от "Има такъв народ" преди няколко седмици обвини правителството, че не е внесло плана за разглеждане първо в Народното събрание, а след това да бъде гласуван в Министерския съвет. Какво ще включва планът в детайли и дали ще има корекции по него, предстои да разберем по-късно днес. 

Още един акцент отбеляза премиерът Петков - икономическия пакет на Министерството на образованието и науката. Той е предложен днес за гласуване.

В него са включени допълнителни средства за деца с изявени дарби, увеличават се докторантските стипендии до 750 лв., както и допълнителни средства за строежа на детски градини, ясли и училища. Допълнително се предвиждат по този пакет 30 млн. лв. за инвестиране в деца от уязвими групи.

"Искам да поздравя Министерството на образованието за няколкото много добри мерки, които вкарват в днешното заседание", изтъкна Петков. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК