Плажът в Черноморец е в трагично състояние, вместо ивица - блато

Концесионерът е платил, но все още няма подписан договор с Министерството на туризма

27.05.2022 | 15:43 Редактор: Искра Ангелова

Недоволство от плаж, който преди старта на сезона прилича на нива. Жителите на Черноморец са обезпокоени, че ще посрещнат туристите с ивица, на която има трева и блато. Причината е, че концесионерът все още няма подписан договор с Министерството на туризма, въпреки че е платил такса от 80 000 лв.

На 1 юни плажът в Черноморец трябва да бъде готов да посрещне туристи, в момента той прилича повече на нива, отколкото на плажна ивица. Първите резервации в курорта са от 1 юни.

"Посрещаме всяка седмица български туристи и какво показваме - трева. Да започнем дружно да косим и копаем", каза хотелиерът от Черноморец Дияна Колчева.

Плажът има стопанин, спечелил търга, но от Министерството на туризма бавят договора.

"Платил съм и таксата, която е годишната наемна цена, но все още нямам договор и не знам как да постъпя, не знам какво да направя, писал съм писмо, но все още нямам договор", поясни концесионерът Георги Мавров.

Недоволство от плажа-нива има не само сред местните, но и от наемателите на заведения.

"В това състояние няма как да има туристи. Това китно село, това хубаво спокойно море, идват фамилии, деца, за съжаление ще останем без сезон", добави Стоян Желязков, който е наемател на заведение на плажа.

Освен трева, в центъра на плажа се е образувало и блато. Местните казват, че причината за заблатяването е неправилното проектиране на рибарското пристанище.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК