Времето остава топло, но на много места ще вали, очакват ни и гръмотевици

Максималните температури ще са от 26 до 31 градуса

26.05.2022 | 07:16 Редактор: Искра Ангелова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 11 до 17 градуса. Преди обед ще има разкъсана, но значителна облачност над северните райони и по Черноморието, където слабо ще превали. В южните райони ще бъде предимно слънчево.

Следобед облачността ще се увеличава и в цялата страна ще превали и прегърми. Силни гръмотевични бури се очакват в югозападните и североизточни райони. Вятърът ще бъде до умерен от запад-югозапад, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури в населените места ще са от 26 до 31 градуса, а в югозападните райони - до 34-35, а по морето около 25-27.

Над планините ще има разкъсана облачност. Следобед ще превали и прегърми с по-съществени валежи над Пирин и Странджа. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около 8-9 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 20 градуса.

В петък ще има много слънчеви часове. Превалявания се очакват само над планините от западните райони. В събота ще вали и гърми на много места.

В неделя ще превалява, по-съществено в централните и източни райони. Чувствително ще захладнее. В понеделник ще бъде хладно, ще има значителна облачност с чести валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК