Петков ще участва в срещата на икономическия форум в Давос

Премиерът ще проведе и двустранни срещи по време на визитата си

24.05.2022 | 14:22 Редактор: Жаклина Иванова
Петков ще участва в срещата на икономическия форум в Давос

Премиерът Кирил Петков заминава утре за Швейцария, където на 25 и на 26 май ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. На 25 май Петков ще се включи в дискусия на тема "Изгубено десетилетие?", посветена на предизвикателствата, пред които светът днес е изправен, и пътищата за тяхното преодоляване.

По-късно вечерта министър-председателят ще бъде гост на вечеря, давана от Бьорг Бренде, президент и член на управителния съвет на Световния икономически форум.

Годишната среща на Световния икономически форум, която се провежда в периода 22-26 май, ще премине под мотото "Историята в повратна точка: правителствени политики и бизнес стратегии".

Форумът ще събере над 2000 икономически и политически лидери, интелектуалци, журналисти и експерти от целия свят, които ще имат възможност да дискутират широк кръг актуални въпроси, сред които възстановяване на глобалното сътрудничество, възвръщане на икономическото равновесие, борба с измененията на климата, трансформация на индустрията, иновации, управление и киберсигурност и др., съобщиха от пресслужбата на МС.

В рамките на визитата си в Давос премиерът ще проведе и двустранни срещи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК