Нинова: Променяме антисоциалния модел на ГЕРБ, на прав път сме

"За 5 месеца направихме това, за което 10 години се борихме като опозиция", заяви лидерът на БСП

21.05.2022 | 21:10 Редактор: Ваня Кузманова
Нинова: Променяме антисоциалния модел на ГЕРБ, на прав път сме

За 5 месеца направихме това, за което се борехме 10 години като опозиция, заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на VІ-тата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Днес е време, в което тези идеи, за които се борихме години наред, стават реалност. Днес ви пожелавам със самочувствие да отидете при вашите връстници и да им кажете, че младежката политика вече е факт. Защото само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция", каза Нинова.

Нинова изтъкна, че са били изправени като правителство пред най-тежките кризи връхлитали България в последните години – една след друга, ковид, енергийна, икономическа, а сега и войната и последиците от нея. 

"Няма друго правителство поставено на такива изпитания едновременно. Може да ни критикуват, но ние преведохме България през най-тежкия зимен период. Като въведохме мораториум върху цените, за да помогнем на най-бедните, на социално слабите. Като увеличихме енергийните помощи, като подкрепихме всяка малка фирма с 300 лева за мегаватчас на ток, за да не освобождават хора от работа. Като увеличихме социалните добавки, майчинството и сега сме на прага на актуализация на бюджета, която трябва да продължи политиката за грижа за хората. Нашата първа грижа е да помогнем на уязвимите, на слабите и на бедните. А това сте вие – младите семейства, младите хора с деца и нашите бащи и майки, баби и дядовци – пенсионерите. Ето защо оттук нататък, в следващите няколко месеца политиката ни ще е съсредоточена в това. Да увеличим пенсиите от 1 юли, а през октомври да ги преизчислим. Да помогнем на младите хора. Ние дефакто въведохме семейно подоходно облагане, въведохме необлагаем минимум за младите семейства с деца, за вас. Защото вече 600 лева от заплатата на работещи млади хора с едно дете става необлагаем минимум, а с две - 1200 лв", заяви Нинова. 

"Но не само това, втори акцент в нашата политика е да оздравим и да развием икономиката. Без икономика и производство няма да се справим с нищо друго. Затова втората част от актуализацията на бюджета и от нашите политики е обърната към икономиката. С намаляването на цените на газ, топлофикация, вода, чрез премахване на акциза. Ние променяме стария антисоциален модел на ГЕРБ, срещу който се борихме заедно години наред. Щом този модел злобно, нервно и грозно крещи срещу управлението, значи сме на прав път. Може да не сме съвършени, не е лесно в тази ситуация, но вървим последователно и твърдо в това, което сме поели като ангажимент пред българското общество", допълни тя. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
моделът
преди 1 година
Моделът не се променя със смяната на няколко държавни чиновници! Иска се реформи и конкурси при назначаване. БСП се държи разумно в тази безумна коалиция, но народът очаква много по-съществени промени! Нищо в държавата не работи нормално. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
бойко
преди 1 година
За съжаление на нас спасените,спасение от теб няма! Сигнализирай за неуместен коментар