ВМРО организира протест в Кресна под надслов "Не предавайте Македония"

Протестът е продиктуван от "безпрецедентния натиск на Брюксел към България за наложеното вето

21.05.2022 | 11:25 Редактор: Здравко Черкезов
ВМРО организира протест в Кресна под надслов

В центъра на Кресна представители на ВМРО организират протест, като се очаква да блокират и движението в Кресненското дефиле.  

В 11 ч. участниците в протестната демонстрация под надслов "Не предавайте Македония" се събират пред паметника на цар Самуил, който се намира на площада в Кресна. 

Очаква се автошествие да потегли към Кресненското дефиле, като намеренията на протестиращите са да блокират движението по главния път.

Протестът е продиктуван от безпрецедентния натиск на Брюксел към България заради наложеното вето по присъединяването на Република Северна Македония към ЕС, информира БНР. 

Преди дни Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел поиска преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС да започнат незабавно. Той поиска българското вето да бъде преодоляно до края на френското председателство, което изтича в края на юни. 

От ВМРО заявиха, че това би било най-жестокото предателство към българската история и национален идеал, както и към българската диаспора в Македония, която властите в югозападната ни съседка от години се опитват да заличат. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК