Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионноосигурителни компании за 2021 г.

20.05.2022 | 15:30 Редактор: Жаклина Иванова
Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионноосигурителни компании за 2021 г.

На 19 май 2022 г. на тържествена церемония в столичния хотел “Маринела” бяха връчени за 14-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор и пенсионноосигурителния сектор - "Застраховател на годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината", "Застрахователен брокер на годината" за 2021 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). Фондация "Проф. д-р В. Гаврийски" връчи за 24-та година своите специални награди "За цялостен принос в развитието на българското застраховане", "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" и "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" на заслужили експерти и мениджъри, лидери в своя сектор. 

Превърналото се в традиция събитие събра представители на бизнеса, на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди, на медиите. 

Сред официалните гости на церемонията тази година бяха г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН), заместник-председателите на КФН - г-н Владимир Савов, ръководещ управление "Застрахователен надзор" и г-жа Диана Йорданова, ръководеща управление "Осигурителен надзор", г-н  Гълъб Донев, секретар по демография и социални политики на Президента на Република България, г-н Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика, г-н Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, г-жа Диана Митева, председател на УС на Асоциацията на банките в България и др.

Водещ на церемонията беше Костадин Филипов.

Началото на тържеството бе поставено с връчването за 24-та поредна година на националните призове на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" на най-изявените личности от сферата за застраховането и осигуряването. Призът "За  цялостен принос в развитието на българското застраховане" беше присъден на г-н Юри Копач, член на УС и изпълнителен директор "Търговска мрежа и продажби" на "Дженерали Застраховане" АД.  Високата награда бе връчена от г-н Константин Велев, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи. "Приемам ценното отличие с вълнение и благодарност за високото признание от страна на колегите в бранша, в лицето на АБЗ и фондация "Проф. д-р Велислав Гаврийски". Благодарен съм и на всички, с които сме работили и продължаваме да работим и които са важен фактор за постигането на този успех!", заяви г-н Юри Копач.

Също с награда "За  цялостен принос в развитието на българското застраховане" от академичните среди, беше удостоен доц. д-р Григорий Вазов, президент и ректор емеритус на Висшето училище по застраховане и финанси, изпълнителен директор на Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab. Наградата му беше връчена от д-р Николай Здравков, председател на УС на Българската асоциация на застрахователните брокери. "Изключително се вълнувам да получа тази специална за мен награда и благодаря на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" за това признание", заяви доц. Вазов при получаването на наградата.

С приза "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" бе отличен доц. д-р Станислав Димитров, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на ЖЗК "Съгласие АД", ръководител на катедра "Финанси и застраховане" във ВУЗФ и програмен директор на направление "Застраховане и пенсионно осигуряване" във VUZF Lab. Отличието му връчи г-н Гълъб Донев, секретар по демография и социални политики на Президента на Република България. "Изключително съм щастлив, че в годината, в която ЖЗК "Съгласие" АД отбелязва своята 15 годишнина, а ВУЗФ става на 20 години, получавам тази награда. Това ме мотивира да продължавам да работя и да допринасям за развитието на тези две важни за мен институции", заяви доц. Димитров.

Г-н Кольо Делев, управител на "ЕС ДИ АЙ Груп" ООД,  бе удостоен с приза "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането". Наградата му връчи г-н Гълъб Донев.

Призьорите на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски", която отбелязва своята 25-та годишнина, получиха специално изработени статуетки на богинята на победата "Нике", почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

На тържествената церемония бяха отличени най-добре представилите се застрахователни и пенсионноосигурителни дружества през 2021 г. Те бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации, на база обективни публични критерии и показатели. 

Призът "Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество" през 2021 г. спечели "Амарант България" ООД. Наградата бе връчена на Янаки Янакиев, управител на компанията, от Радослава Масларска, председател на УС на БАЛИП.

В категория "Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2021 г. победител стана "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. Наградата бе връчена на г-н Тодор Дедински, директор "Бизнес развитие“ в компанията, от г-н Константин Велев, председател на Асоциацията на българските застрахователи.

В категория "Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2021 г. първото място спечели "Ес Ди Ай Груп" ООД, а отличието получи управителят на компанията Ясен Христов от Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор.

В категория "Пенсионноосигурително дружество на годината - за най-динамично развитие в дейността си” за 2021 г., призът спечели ПОК "ДСК Родина" АД, а отличието получи г-жа Диана Митева, член на УС на компанията. Наградата ѝ беше връчена от г-н Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

В категория "Пенсионноосигурително дружество на годината - за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване" за 2021 г. първото място бе присъдено на ПОД  "Алианц България" АД. Призът бе връчен от Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България на Владислав Русев, главен изпълнителен директор на отличеното дружество.

Победител в категория "Пенсионноосигурително дружество на годината - за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване” за 2021 г. стана ПОК "Доверие" АД. Наградата получи Даниела Петкова, председател на УС на компанията от г-жа Диана Йорданова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор“.

Призът "Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество" за 2021 г. спечели ЗАД "Алианц България Живот" АД. Наградата прие Андрей Александров, изпълнителен директор на дружеството, от г-жа Диана Митева, председател на УС на Асоциацията на банките в България.

В категория "Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2021 г. победител стана "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД. Наградата получи Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на компанията, от Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

Победител в категория "Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2021 г. стана ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД. Отличието беше връчено на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор, от г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

Дружествата победители получиха специални плакети, дело на дизайнера Стефан Петров, и грамоти.

Церемонията завърши с обща снимка на всички наградени и награждаващи, официални лица и членовете на Организационния комитет.

Медийни партньори на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Българска телеграфна агенция, Еconomic.bg, Money.bg, Dnes.bg, "Банкеръ", "Стандарт", Insmarket.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК