Атанасова към "Продължаваме промяната": Да не би да имате фетиш към решетките?

Поставянето на решетките е поискано от предишните управляващи, но сегашните ще ги премахнат

20.05.2022 | 13:47 Редактор: Теодора Патронова

Предпазните решетки на единия от входовете на парламента продължават да са там, въпреки заповедта на Министерството на културата да бъдат премахнати. Все още не е ясно кога ще се случи това, както и откъде идва решението за поставянето им.

С въпроси за и зад решетки започна денят в парламента.

"Кой и защо постави решетки на парадния вход на НС? Да не би пък в "Продължаваме промяната" да имате някакъв фетиш към решетките? Вие поискахте решетки за парламентаризма и след 24 часа ви постановиха да ги премахнете. Кой ще плати монтажа и демонтажа им и санкцията по административен акт, наложена на НС?", попита депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Отговорът дойде отново от трибуната, но на висок тон и предизвика напрежение. Изводът - поставянето на решетките е поискано от предишните управляващи, но сегашните ще ги премахнат.

"Ние сме виновни за това, че вашият министър-председател не може да каже и до днес откъде купува газ и какво прави", изтъкна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Неясно остава каква ще е глобата за администрацията на парламента след съставения акт. За подобни нарушения Законът за културното наследство предвижда санкция между 5000 и 10 000 лева. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Qanon
преди 1 година
Господа и дами, решетките няма да ви опазят от Народната Любов! Сигнализирай за неуместен коментар