Депутатите решиха съдбата на Мирослав Иванов

Те не одобриха искането за оставка

19.05.2022 | 16:52 Редактор: Искра Ангелова

Депутатите не одобриха искането за оставка на заместник-председателя на Народното събрание от квотата на "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.

"Този млад човек, макар и да му искаме оставката, не заслужава да бъде строго съден", заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

"Има разлика в отношението, демонстрирано от председателя на НС г-н Минчев и начина, по който успокоява страстите, и това как Мирослав Иванов води заседанията", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

След бурните атаки последва и защита. Първо от председателя на парламента.

"Изказването на Атанасова имаше характер на отношение към изявлението на Асен Василев, а не по начина на водене, обясни председателят на парламента. Дава ли това право на председателя да прекъсне и да вземе думата на изказващия, когато не е по темата - да, така че има ли нарушение - няма", обясни Никола Минчев.

Подкрепа дойде и от коалиционните партньори.

"С какво настървение нападате един млад човек", подчерта Борислав Гуцанов от БСП.

"Целият проблем възникна не от характер на Мирослав Иванов, а от характера на тази процедура", категоричен е Христо Иванов от "Демократична България".

Партиите от управляващата коалиция напомниха, че на всеки се случва да сгреши.

"Напълно подкрепям поведението, което имаше г-н Мирослав Иванов, защото смятам, че така постъпват мъжете. Той постъпи правилно", каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

За да подкрепи зам.-председателя на НС, изненадващо в кулоарите на парламента се появи премиерът Кирил Петков.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК