Петков подкрепи Мирослав Иванов в НС: Искането за оставка е необосновано

Опозицията настоява заместник-председателят на парламента да бъде сменен

19.05.2022 | 14:05 Редактор: Елеонора Танева

Депутатите обсъждат поисканата оставка на заместник-председателя на Народното събрание от квотата на "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов. Атаката към него е от опозицията.

Вече повече от час продължават дебатите в пленарната зала. За да го подкрепи, в парламента дойде и премиерът Кирил Петков.

"Искането за неговата оставка е необосновано, всичко прави по правилата. При тази провокация беше хубаво да видя цялата си група. Важно беше да покажем колко ни е важен той като наш депутат", изтъкна Кирил Петков.

Според едни, Мирослав Иванов не е превишил своите правомощия, затова не трябва да се оттегля. Опозицията обаче е на мнение, че има достатъчно проблеми и го призоваха да подаде сам оставка.

"В мотивите се твърди, че той предизвикал безредици в пленарната зала. Г-н Иванов, или който и да е, сам трудно би предизвикал безредици. Като цяло това могат да го предизвикат група народни представители, тръгнали към трибуната", заяви председателят на НС Никола Минчев.

"Този млад човек, макар че му искаме оставката, не заслужава да бъде строго съден, защото както съдиш, така ще те съдят", коментира Йордан Цонев от ДПС.

"Вие явно се опиянявате от възможността да консумирате власт и си мислите, че всичко ви е позволено. Приканвам да смените г-н Иванов с друг ваш член", заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

"Има разлика в отношението, демонстрирано от председателя на НС г-н Минчев и начина, по който успокоява страстите, и това как Мирослав Иванов води заседанията. За никого друг от заместниците не може да се каже такова нещо", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК