Стаматов: Учениците да тръгнат много по-рано за утрешната матура

Тройката става малко по-трудно достижима

17.05.2022 | 10:43 Редактор: Ваня Кузманова
Стаматов: Учениците да тръгнат много по-рано за утрешната матура

Учениците да тръгнат много по-рано за утрешния държавен зрелостен изпит с оглед на очакваните протести на превозвачите и на Столичния автотранспорт, посъветва председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119-то  училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София Диян Стаматов.

Той изрази надежда протестните действия да започнат след началния час на матурите.

Според Стаматов е добре зрелостниците да са на мястото на изпита 30-40 минути по-рано и предварително да проиграят маршрута до съответното учебно заведение.

"От утре цялата ни страна навлиза в една изключително дълга изпитна сесия в средното образование, която ще приключи някъде след 20 юни. Една поредица от около 100 изпита. За това време най-важното остава спокойната организация, спокойното провеждане и апелът да не се правят никакви промени в никакво отношение по организацията на всякакви дейности в средното образование", коментира Стаматов за БНР. 

"Тройката става малко по-трудно достижима заради покачването на долната граница на летвата за точки и оценка, но няма да има промяна по отношение на златната среда, още по-малко за високите оценки", уточни Диян Стаматов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК