Шефът на Спецпрокуратурата: Закриването ѝ ще доведе до хаос в системата

Валентина Маджарова изрази опасенията си от намерението на властта

16.05.2022 | 13:10 Редактор: Тодор Петров

Ръководителят на Специализираната прокуратура изрази опасения, че закриването на спецзвената ще доведе до хаос в съдебната система.

По думите на Валентина Маджарова, само в регистратурата за класифицирана информация преписките са над 18 хил. и тяхното прехвърляне на други магистрати би отнело година. 

Постоянната конференция на прокурорите пък е излязла с позиция в защита на запазване на спецсъдилищата и в подкрепа на прокурорите.

"До 28 юли тази година Специализираната прокуратура е компетентна да разследва делата, които до момента можехме да разследваме. Буквално от следващия ден следва тези дела да бъдат изпратени като компетентност някъде. Въпросът е, че няма кой да го направи това нещо и ще се създаде проблем със специалните разузнавателни средства", заяви Маджарова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Божее, цялата сегашна прокуратура начело с Каскета ако се закрие, няма да се усети! Само че вие такива високи заплати другаде няма да видите. На ваше място доста хора биха си мълчали, а вие оплаквате и заплатите си, и шефовете си над вас. Сигнализирай за неуместен коментар