Спор провали преговорите за "зеления сертификат", доц. Мангъров със силни думи

За създаването на работната група Кирил Петков и "Възраждане" се разбраха след протестите

28.01.2022 | 17:41 Редактор: Тодор Петров

Първата работна среща "за" и "против" Ковид сертификата приключи преждевременно след спор. Двете групи не успяха да стигнат до консенсус по въпроса трябва ли да се излъчва заседанието на живо. 

За създаването на работната група Кирил Петков и "Възраждане" се разбраха след един от протестите срещу Ковид мерките. Идеята бе в нея да участват експерти.

Работната среща започва в 11 часа. Повече от 20 минути двете групи спорят дали трябва да се излъчва онлайн. 

"Държим на абсолютна пълна прозрачност, съвсем откровено казвам - нямаме доверие нито на министерствата, нито на медиите, нито на протокола, който ще дадете, нито на стенограмата", заяви статистикът и представител на "Възраждане" Деян Николов.

До консенсус не се стига. Така, още преди да е започнало обсъждането на "зеления сертификат", срещата приключва.

Малко по-късно групата на "Възраждане" поиска премиерът Кирил Петков да се намеси.

"Нашата цел беше не да си разговаряме с Момеков, Аргирова и други субекти, които не познавам. Нашата цел беше хората да чуят какво имаме да кажем и какво имат да кажат те. Явно някои хора това не ги устройва и има неща, които искат да останат скрити", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Работната група се състои от 12 души – 6 от страна на Кирил Петков, начело със съветника му проф. Радка Аргирова, и 6 посочени от "Възраждане". Дали и кога ще има друга среща и при какви условия ще се проведе тя, все още не е ясно. Проф. Аргирова заяви, че подготвя доклад до премиера и няма да коментира спора по време на срещата.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК