Живее им се на макс: Нито дискотеките, нито хората спазват мерките в София

Алибегов: Ще направим прецедент в Европа със стачка на ваксинирани

28.01.2022 | 13:33 Редактор: Тодор Петров

Общо 12 акта за неспазване на новите мерки бяха съставени на собственици на заведения тази нощ в София. Въпреки забраната да работят след 22 часа, повечето дискотеки, клубове и барове останаха отворени и пред тях се извиха опашки.

Четири екипа от пет проверяващи институции тръгнаха на проверки из нощна София.

"Ще направим прецедент в Европа - тук до няколко дни може да се окаже, че на жълтите плочки, противно на Европа, където стачкуват антиваксъри, в България ще стачкуват ваксинирани за правото си на труд", алармира председателят на БАЗ Ричард Алибегов. 

Посетителите в заведенията бяха допускани само със "зелен сертификат", но работното време не приключи в 22 часа в знак на бойкот срещу въведените ограничения. 

"Ние държим на хората около себе си, за които носим отговорност. Носим отговорност за над 70 човека. Браншът носи отговорност за над 300 хил. човека, които са заети в него", коментира собственикът на заведение Петър Стоичков.

От РЗИ обявиха, че не се спазват противоепидемичните мерки, но това било отговорност на всеки гражданин. При системно неспазване на мерките от бранша, може да се стигне до затваряне на заведенията.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК