Ковид-19 масово покосява учители - психолози и директори започнаха да преподават

Онлайн образованието е довело до пропуски при много ученици

25.01.2022 | 10:08 Редактор: Елеонора Танева
Ковид-19 масово покосява учители - психолози и директори започнаха да преподават

Основният проблем на образованието в момента е големият брой болни учители. В някои училища те са до 25%. За това алармира председателят на Сдружението на директорите в средното образование и директор на 51 СУ "Елисавета Багряна" в София Асен Александров.

Заради отсъстващи учители се стига до отмяната на часове.

"Ако има отсъстващ учител и не можем да му намерим заместник по специалността, часовете се водят от психолога на училището, педагогическия съветник, заместник-директора или директора", каза Александров пред bloombergtv.bg.

Според него онлайн образованието е довело до пропуски при много ученици. Само тези, които полагат повече усилия, не са пропуснали почти никакъв материал. 

Александров добави, че най-вероятно пропуските ще бъдат наваксани с увеличаване на часовете за консултация, които учителите дават. В момента те са веднъж седмично и се очаква да станат 3 или 4. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Асен Александров
преди 2 години
Какво предлагате? Заповядайте вие да замествате. И на директора и зам. директорите не им е много добре. Това е абсолютно безкористен труд. Другите задължения ги вършим след 8- те часа работно време. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
закон за безопасни у
преди 2 години
Скоро и чистачките ще започнат да преподават! Особено - онлайн! Сигнализирай за неуместен коментар