Социалистите решават дали Корнелия Нинова да им остане лидер

50-ият конкрес на БСП ще обсъжда и резултатите от изборите

22.01.2022 | 08:00 Редактор: Здравко Черкезов
Социалистите решават дали Корнелия Нинова да им остане лидер

На конгрес Българската социалистическа партия ще реши дали Корнелия Нинова да остане лидер на партията. 50-ият конгрес ще обсъжда и резултатите от изборите.

Корнелия Нинова подаде оставка от поста лидер на БСП след като излязоха резултатите от парламентарните избори на 14 ноември. Тогава тя каза, че поема отговорността за загубата. Но към момента БСП е част от управляващото мнозинство. А Нинова – вицепремиер и министър.

Пред БНР политологът Юрий Асланов каза, че вече има призиви от различни организации в страната Нинова да оттегли оставката си. Това вече се е случвало на конгреса през 2019 година.

Оставката може и да не бъде приета. Тогава ще отпадне и изборът на нов лидер.  

"Без да се реши лидерският проблем, който касае стила и метода на ръководството, наложено от Нинова няма шансове да се реши нито един от големите въпроси", каза Юрий Асланов.

Крум Зарков е единственият заявил, че иска да оглави левицата. И той и Нинова са за това изборът да е пряк -  от членовете на БСП, а не на делегати от конгреса. Единствено Нинова обаче е получавала подкрепа при тези условия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 4 месеца
Ама тя не се ли отказа вече... край няма - само едни и същи хора! Сигнализирай за неуместен коментар