ГЕРБ иска спешно Петков, Рашков и Янев да обяснят в НС за Русия и НАТО

Става дума за желанието на Русия НАТО да изтегли войските си от България и Румъния

21.01.2022 | 12:47 Редактор: Здравко Черкезов

ПГ на ГЕРБ-СДС поиска в парламента да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на отбраната, за да обсъдят заедно заплахите срещу националната сигурност на България. Предложението беше направено от председателя на групата Десислава Атанасова.

"Току-що Министерството на външните работи на Русия обяви, че желае НАТО да изтегли войските на Алианса от България и Румъния, като начин за започване на преговори", каза Атанасова, като се позова на информация на Ройтерс.

По думите ѝ, това пряко засяга суверенитета на Република България. "Затова правя процедура в почивката, да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на отбраната, за да можем да обсъдим заедно заплахите срещу националната сигурност на Република България", посочи тя. 

Атанасова изрази надежда, че председателстващият заседанието Кристиан Вигенин ще се съобрази с това тяхно искане, оценявайки сериозността на ситуацията, и ще направите всичко необходимо да има Председателски съвет и да бъдат обсъдени конкретните заплахи за националната сигурност на България и евентуални бъдещи реакции или решения.

Кристиан Вигенин каза, че ще информира председателя на Народното събрание (НС) Никола Минчев за искането.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
васали
преди 2 години
ГЕРБ като управляваха 12 години, защо не направиха референдум за НАТО? Защо ги е страх да питат народа си иска ли НАТО или не? Сигнализирай за неуместен коментар