Над 310 снегорина почистват пътищата в страната, АПИ с апел към шофьорите

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления от пътната мрежа и проходите

21.01.2022 | 11:22 Редактор: Тодор Петров
Над 310 снегорина почистват пътищата в страната, АПИ с апел към шофьорите

Над 310 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. 

Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини, съобщиха от АПИ.

В момента магистралата АМ "Тракия" е почистена до асфалт. Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. 

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК