БДЖ обясни инцидента с товарните влакове на гара "Илиянци"

Пътниците са превозени със следващата композиция

21.01.2022 | 11:17 Редактор: Ваня Кузманова

Движението на влаковете, които преминават през гара "Илиянци", се осъществява без затруднения. Поради възникналия инцидент с два товарни влака на частен железопътен превозвач беше отменен крайградският пътнически влак №20270 от Лакатник за София.

Пътниците за този влак са превозени със следващата композиция по това направление. По същата причина пътническият влак № 20111 от София за Враца замина с 24 минути закъснение от "Централна гара"- София, информираха от БДЖ.

Движението на всички останали влакове в участъка не е засегнато и се осъществява нормално.

Предвид зимната обстановка и обилния снеговалеж в Западните области на страната, движението на влаковете се осъществява без сериозни закъснения и към този момент няма участъци с прекъснато движение на влаковете, предизвикано от усложнената метеорологична обстановка.

От 08:45 ч. е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите "Горна Оряховица" и "Янтра" поради инцидент с ударен лек автомобил при неправомерно преминаване на прелез с редовно задействана прелезна сигнализация.

До приключване на следствените действия и възстановяване на движението за пътниците от засегнатите влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси по направлението между Горна Оряховица и Русе.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК