Нов разпит на Горанов заради странни факти по казуса с издирвания автомобил

Трябва да се занимаваме със зрелища, хляб явно няма да има, заяви той

20.01.2022 | 13:57 Редактор: Жаклина Иванова

Бившият финансов министър Владислав Горанов отново е на разпит. Той беше привикан в "Националната полиция", за да отговаря за втори път на въпроси, свързани с колата, с която преди месец се опита да напусне страната, и която се оказа издирвана от Интерпол.

Владислав Горанов пристигна в сградата на ГДНП малко след 8:30. 

"Естествено, че ме изненада. Аз не съм имал никакви взаимоотношения при регистрация на автомобила с държавата, откъдето е този автомобил. Знам от собствениците, че той е регистриран два пъти в България - един път, когато е внесен, и втори път, когато в талона е добавено моето име като ползвател. При двете регистрации не е установен проблем с лекия автомобил", обясни той.

Вътрешният министър Бойко Рашков вече заяви, че по случая властите са установили странни факти.

"Данните са, че колата е произведена август 2018 г., а регистрацията ѝ е на 1 януари 2018 г. Тази кола съвсем не е така нова, както твърдеше той и както твърдеше собственикът на фирмата", уточни силовият министър.

"Аз не мога да знам, защото съм ползвател само на автомобила по договор за лизинг. Подобен факт, ако е истина, само доказва тезата на вносителя на автомобила, че става въпрос за клониран автомобил. Няма как да регистрирате нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документална измама и Рашков трябва да го знае по-добре от мен", посочи Горанов.

И заяви, че това по тази тема е разпитван трети път.

"Една битова тема, която е неприятна, но не трябва да е център на вниманието. Най-малкото, защото от нея не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър", изтъкна той.

Освен за автомобила си, Горанов е бил на разпит и по твърденията на обвинения задочно бизнесмен Васил Божков, че е взимал подкупи от него, както и за снимките от шкафчето на бившия премиер Бойко Борисов.

"Естествено, че трябва да се занимаваме със зрелища, хляб явно няма да има", коментира още Горанов.

Атака от службите преди седмици видя и бившият премиер Бойко Борисов, който също беше на разпит в ГДНП.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ГОШО ТЪПОТО
преди 2 години
МОЖЕ ЛИ ТАКЪВ *** ДА Е БИЛ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ. ПУСКА СЕ ПО СТАРА ДАТА НА ПРОЙЗВОДСТВОТО ЗАЩОТО ВИЕ КАТО ТЕБЕ СТЕ ИЗМИСЛИЛИ ЧЕ АВТОМОБИЛ СЕ ВНАСЯ ОТ ЕС НОВ С ДДС А СЛЕД 6 МЕСЕЦА ОТ ПРОЙЗВОДСТВОТО НЯМА ДДС Сигнализирай за неуместен коментар