Премиерът Петков: Първата ни задача е съдебната реформа, ДАНС вече работи

Целта е да няма специални хора, които са над закона, настоя министър-председателят

19.01.2022 | 12:15 Редактор: Тодор Петров
Премиерът Петков: Първата ни задача е съдебната реформа, ДАНС вече работи

Премиерът Кирил Петков посочи, че първата задача на управляващите е да се реформира съдебната система.

"Това за мен е най-големият ни проблем и по време на предизборната кампания всички ни питаха едно - как и кога ще има работеща съдебна система, така че да няма специални хора, които са над закона. Това, ако не сме направили - нищо не сме направили", коментира той.

По думите му част от резултатите вече се появили.

"Това е, че ДАНС реално успя да направи това тяхно действие в посока надеждността на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Това е първа осезаема стъпка, че оттук нататък агенциите са свободни да работят и вече няма специални хора. Когато някой дойде при мен и ми каже: "Този или онзи трябва да бъде запазен", да знае отсега, че моят отговор е абсолютно не", каза още Петков.

И уточни, че засега не е обсъждано кой ще бъде наследник на Цацаров на поста.

"Но хората, които ще търсим, ще са само с един профил – с много добра репутация и да са хора, на които не може да им се влияе, защото ако искаме корупцията да бъде спряна, само това е начинът", настоя той, цитиран от dnes.bg

Премиерът допълни, че е обсъждано и кой ще е новият председател на КЕВР. Той поздрави НАП за добрата работа и обясни, че благодарение на агенцията сега има пари за помощи заради скъпия ток.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Сатир
преди 2 години
Това за мен е най-големият ни проблем и по време на предизборната кампания всички ни питаха едно - как и кога ще има работеща съдебна система, така че да няма специални хора, които са над закона - Добре познато. Партийните ядки по места ни питаха??? Мили непомнещи деца!?!? Когато се правеше първоначалното разграбване, Луканов унищожи службите за да се потопят бакиите. Справка мадам Техноимпекс. Този неглец сега иска да приложи същата схема. Вярвате ли че ще сте по добре утре???? Сигнализирай за неуместен коментар