Бойко Илиев за годините в пандемия: Влизаме в метавселената на Зукърбърг

"Искам на 8 март премиерът да се обади и да каже, че това е приключило", надява се режисьорът

18.01.2022 | 21:17 Редактор: Здравко Черкезов

Новата власт е нова надежда, тъй като достатъчно се натрупа мрачен опит през тези две години. Това заяви режисьорът и създател на "Нов театър НДК" Бойко Илиев в студиото на "Денят ON AIR".

"Една тягостност витае в театъра. Душата ми се гърчи за това, което се случва, защото усещането ми е, че се въртим в омагьосан кръг. Явно е, че се въртим в един световен... не искам да го наричам заговор, но влизаме бавно и постепенно в метавселената на Зукърбърг. Няма спасение с ваксините, нещата са отишли много далеч и измъкването от тях ми се струва много трудно", коментира режисьорът пред Bulgaria ON AIR.

Според него, който говори от името на "препатил" човек, последните две години са на практика измислица, която трябва да надмогнем. 

"Искам на 8 март този министър-председател да се обади и да каже, че това е приключило. Че е било лош сън и да продължим да живеем. Това е възможно, защото в крайна, сметка какво са болестите? Те са едно напомняне, че сме смъртни. Смъртта превръща живота ни в ценност. Колкото и да ни плашат – това нещо е абсолютно безумие, лудост, която ни води на лошо", категоричен бе Бойко Илиев.

От новия културен министър той иска да погледне "Нов театър НДК" – създаден и построен в мазето на НДК, и да прецени дали има нужда и право на подкрепа. "Ако има, да я даде", призова режисьорът.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК