Бонуси за 7 млн. в ЕСО, от джоба на потребителя ли са взети?

От оператора заявяват, че финансовите стимули няма да повлияят на цените на мрежовите услуги

18.01.2022 | 19:33 Редактор: Теодора Патронова

Скандал в Електроенергийния системен оператор. Всички служители на държавното предприятие са получили бонус от 1 700 лева. Поводът е годишнината на компанията.

В момента, в който бизнесът и обществото изнемогват от високите цени на тока, Електроенергийният системен оператор раздава бонуси на своите служители по случай рождения си ден - компанията - навършва 15 години.

"В ЕСО работят около 4 000 човека. Това означава, че близо 7 милиона са похарчени за бонуси", изтъкна енергийният експерт Еленко Божков.

От Електроенергийния системен оператор разпространиха свое становище, в което обясняват, че средствата за бонусите са от изпълнението на ремонтните и инвестиционни програми на дружеството.

"Единственият начин да се набавят тези пари е от мрежовите услуги или по-точно таксите за достъп, които заплаща всеки един абонат. Това означава, че тези бонуси ги плащат всички български граждани", каза още Божков.

От Електроенергийния системен оператор заявяват, че средствата за финансовия стимул на служителите няма да повлияят в посока увеличение на цените на мрежовите услуги за потребителите.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Браво
преди 2 години
Ще ТРЯБВА да СКОЧАТ още повече СМЕТКИТЕ за ТОК да ми плащаме бонуси, заплати, луксозния живот на шефовете там. Обикновените хора ще се изгърбват от работа и страдат в безпаричие и бедност за да им плащат пари на богатеещите. Сигнализирай за неуместен коментар