От "Възраждане" поискаха лично обяснение от Херо Мустафа

Става дума за коментар на конгресмени от САЩ, че на страната ни може да бъдат наложени санкции

18.01.2022 | 16:56 Редактор: Здравко Черкезов
От

Външният министър да поиска обяснение от американския посланик у нас заради коментар на конгресмени от САЩ, че на страната ни може да бъдат наложени санкции заради ветото за преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС. Това поискаха от партия "Възраждане", информира БНР.

Въпреки разпространената от американското посолство декларация, че администрацията на президента Джо Байдън не обмисля санкции срещу българското правителство, според  лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов е срамно, че до този момент държавата не е реагирала:

"Искаме да се получи официално обяснение, а може би извинение -  нека да видим дали може да има извинение, може да няма, но искаме и трябва в тази ситуация да получим официално обяснение, а не да се задоволяваме с това, че администрацията на Байдън била излязла с такова изявление.

Самият факт, че въобще се стига до говорене за санкции е достатъчно скандален, една уважаваща себе си държавна институция, независима, би реагирала по този начин".

Искане за разпускане на ДАНС

Костадинов съобщи още, че ръководството и активисти на партията са следени и разработвани от ДАНС повече от две години. Затова той настоява за разпускането на агенцията, а служителите ѝ да преминат през детектор на лъжата: 

"В момента тази Агенция по национална сигурност представлява пряка заплаха за националната сигурност, тя е пробита, тя работи за чужди разузнавания, тя обслужва всички други, тя следи - не само нас разбира се, следят всички други политически организации, за да събират най-различни видове компромати", каза Костадин Костадинов.

По думите му на 21 декември м.г. е приключило досъдебно производство на прокуратурата по медиен сигнал, а проверката е завършила с извод, че не е установено присвояване на финансови средства  от субсидията на партия "Възраждане".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 2 години
Тия от "Възраждане" ми стават все по симпатични!!! Сигнализирай за неуместен коментар