Helpbook: Обявете столичния кв. "Павлово" за зона за офроуд преживяване

Потребител е изпратил подробно описание за състоянието на квартала

18.01.2022 | 16:45 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Обявете столичния кв.

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с подробен и скандален такъв, озаглавен "Чистота и благоустройство на кв. "Павлово" - заблудата на обикновения квартален обитател“.

Ето какво пише нашият потребител: Обръщам се към всички вас, за да дам едно-две скромни предложения, целящи благоденствието на всички нас – хората, оптиващи се да намерят къде да стъпят по пропадащите вече улици, без да изкълчат някой глезен (тъй като тротоари НЯМА), търпящи гледките около т.нар. "контейнери" за битов отпадък, пазещи се от всевзъзможни строителни машини и т.н....
Предлагам:

1. Нека да се спре с безумието "сметоизвозване" и да се каже ясно, че сметището си е тук на място и да се спре с плащането на данък "смет". Така вместо нашите приятели с камиона да се правят, че не виждат разпиляния отпадък около кофите, ще се радват, че той сам си е отишъл на мястото.

2. Нека се каже ведъж завинаги, че според направените от вас проучвания, ние нямаме нужда от зелени площи и градинки, където децата ни да видят що е то дърво, цвете и да се знае, че бетонът и калта са единственото нещо, което може да се покаже на място. Това ще доведе до усещането в бъдещото поколение, че на тези неща им се вика "красиво" и "естетично" и няма да имате проблеми с претенциите им след около 5-10 години. Също така ще се спре най-после издирването на паркови площи в квартала с GPS.

3. Обявете зоната (кв. "Павлово") за зона за офроуд преживяване. Така поне ще има оправдание защо улиците са пред разпад и пропадащи и няма да има нужда от изграждането на тротоари (хората ще са предупредени, че няма да е безопасно да се движат из квартала поради естеството му на зона за офроуд). Така веднъж завинаги ще се спре опитите за усвояване на изкуството на спокойно разхождане сред автомобили, бетоновози и в ронен чакъл.

4. За около месец-два в годината може да обявите зоната за снимки на предаването "Сървайвър сред бетон, боклук и дупки". Инвестицията ви ще е само в камери, тъй като условията са идеални за снимане на предаването. Така може да се появи възможността да ни облекчите данъчно, тъй като ще спечелите от реклами и телевизионни права. Шоуто е гарантирано!! National Geographic ще са заинтересовани също със сигурност!

5. Може да дадете и вие някоя идейка.

Все пак не е зле като за начало да направите забележка на хората с камиончето да събират и отпадъка около кофите, като минават от време на време. Прикачените снимки ясно показват, че около празните контейнери няма и помен от напън да се почисти. Много ще ви бъдем благодарни също така и да ни направите свидетели на истински контейнери, а не на полуздрави казани с изпочупени колела и липсващи капаци. Понеже в предишните ми сигнали ми изпращате писмо, в което ми описвате задълженията на всички участници в хигиенизирането на общественото пространство - не е зле сега да ни покажете как се изпълняват.
Картинката е от кръстовището на ул. "Симеон Радев" и ул. "Преки път". Улици няма как да снимам, щото просто ги няма. Да не говорим за тротоарите - тук винаги са били като да видиш бяла лястовица. Поздрави на всички вас и успех на следващите избори!
Ваш избирател", завършва подробният сигнал.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК