Културният министър представи екипа си и посочи 3 приоритета

Атанас Атанасов ще разчита най-вече на "заразното добро"

17.01.2022 | 13:08 Редактор: Здравко Черкезов
Културният министър представи екипа си и посочи 3 приоритета

Изпитвам огромно вълнение и отговорност от всичко, което предстои, каза министърът на културата Атанас Атанасов.

"Дълбоко вярвам в богатството на българската култура и съм убеден, че освен с нашето славно минало и красиви традиции, ние имаме потенциал да се гордеем с едно светло и истински обещаващо бъдеще. Бъдеще, в което виждам България да заеме своето достойно място на световната карта", каза Атанасов при представянето на своя екип и неговите приоритети.

Министърът на културата посочи, че ще разчита най-вече на "заразното добро".

"Ще разчитам и на здравия разум, както и на силата на всеки един от нас да превъзмогне собственото си его в името на по-голямата обща кауза. Вярвам, че с такава енергия няма как да не може да променим контекста, а контекстът, за съжаление, в момента е леко мрачен", добави той, цитиран от БГНЕС.

Екипът на министър Атанасов си е поставил три основни теми като приоритети.

"Достъпът до култура, качественият културен обмен на международно ниво, както и опазването и възползването от нашето богато историческо културно наследство", заяви той.

Попитан дали смята да продължи действията на предшественика си за изваждане на една политическа партия от офисите ѝ в централата НДК и какво е неговото становище по този въпрос, Атанасов каза, че становището му е, че в момента тече юридически анализ на казуса и в момента, в който нещата са изяснени, ще процедират по закона.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК