БЛС: Конспирациите да спрат, ваксината е начинът да се защитим от Ковид-19

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, се посочва в позиция на БЛС

15.01.2022 | 12:01 Редактор: Жаклина Иванова
БЛС: Конспирациите да спрат, ваксината е начинът да се защитим от Ковид-19

Българският лекарски съюз следи събитията от последните дни, дискусията, която се води "за" и "против" "зелените сертификати" и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки за овладяване на епидемията от Ковид-19 у нас.

"За пореден път, на фона на засилващия се натиск върху здравната система, на фона на близо 33 000 загубени човешки животи, сред които и тези на над 170 колеги - медици, ставаме свидетели на това как науката и фактите бяха оставени на заден план", посочиха от БЛС.

"Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация. Затова, ние от Български лекарски съюз категорично и за пореден път заявяваме:

Ваксината е единственият известен засега начин да се защитим от коварната болест. Ние, лекарите, вече дадохме пример и над 75 процента от нас се ваксинираха, заедно с преболедувалите колеги, защитените медици сме около 90 на сто.

"Зеленият сертификат" не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със закъснение", категорични са от лекарското съсловие.

"Не на последно място: БЛС заявява своята готовност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и познания, в работната група, която ще бъде сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от Ковид-19", се съобщава още в позицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Учени, професори, лекар, които си позволят да говорят против официално налагания сценарий биват цензурирани. Вижте какво казва една мед сестра пред Комисията по здравеопазване и благосъстояние на Луизиана на 6 декември 2021 г. И мислете, когато след години погледнете назад ще можете ли да кажете направих най-доброто на което съм способен. Или ще се оправдаете..аз просто изпълнявах заповеди. Бог с нас! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Сиромах
преди 2 години
БЛС са ясни. Те отричат антителата на преболедувалите. Толкова са им научни доводите. Преди година проф. Аргирова каза: "Начинът да се провери, дали една ваксина работи е тест за антитела.". Сега твърди точно обратното. Акадамично... пфу! Още едно доказателство, че парите променят хората. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
babaqga
преди 2 години
Няма как да ме накара някой да се ваксинирам, дори и с репресии. Да припомня историческата истина как лекари издигнаха нацистите на власт. Сигнализирай за неуместен коментар