Кирил Петков: Няма да има министерство на държавните предприятия

То ще си бъде на икономиката и индустрията, обясни лидерът на "Продължаваме промяната"

07.12.2021 | 20:02 Редактор: Здравко Черкезов
Кирил Петков: Няма да има министерство на държавните предприятия

На заседание на ПГ на "Продължаваме промяната" се изчистват детайлите по коалиционното споразумение, за да може утре то да бъде представено на партньорите от БСП, "Има такъв народ"  и "Демократична България", за да нанесат те последните си бележки. Това обяви съпредседателят на формацията Кирил Петков.

"Това е чисто оперативна работа, която трябва да се свърши. Разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никого. Действаме си по програма и се радвам, че изчистваме всичките, дори и малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи бъдещите политики на общите ни действия", обясни лидерът на "Продължаваме промяната".

Той увери, че към момента не се обсъжда персоналният състав на правителството:

"Защото самите групи в момента - и коалиционни партньори, се съвещават помежду си кои да са техните предложения. Така че очаквам в съвсем скоро време да ги получим, но още нямаме този лист за част от хората. Ние знаем за нашите, разбира се, но за техните - не, и сме се съгласили, така, заедно, коалиционните партньори, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена", категоричен бе Петков.

Единственото сигурно засега е, че няма да има министерство на държавните предприятия:

"Не, няма така да се нарича по никакъв начин, то ще си бъде на икономиката и индустрията, а новото министерство ще бъде на иновациите и растежа", поясни той, цитиран от БНР.

Петков допусна, че едва утре може да има яснота за броя на министрите в бъдещия кабинет. В момента заседава и ПГ на "Демократична България".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК