Радев: Кризата възроди солидарността и сближи гражданското общество и бизнеса

Държавният глава бе домакин на церемонията по връчване на наградите "Корпоративен дарител" 2021

07.12.2021 | 19:50 Редактор: Здравко Черкезов
Радев: Кризата възроди солидарността и сближи гражданското общество и бизнеса

Дарителството е важен инструмент, с който заедно можем да променяме обществената среда и да чертаем по-добро бъдеще за България. Това заяви президентът Румен Радев, който днес бе домакин на церемонията по връчване на наградите "Корпоративен дарител" 2021.

"Днес ще бъдат отличени хора, които са доказали, че за стремежа да правиш добро в името на обществото няма прегради", изтъкна Радев преди награждаването на отличените, предаде прессекретариатът на държавния глава.

По думите му при настоящата комбинация от здравна, икономическа, социална и политическа несигурност, дарителските акции се увеличават. Това означава, че нашето общество е все по-зряло и хуманно, а в резултат на кризата е станало и по-единно, посочи президентът Радев. Той допълни, че солидарността се е възродила и сме свидетели на сближаване на гражданското общество и бизнеса.

В своето приветствие президентът посочи още, че в различните периоди на историята ни благотворителната дейност и дарителството са били неотменна част от живота на хората и духовното израстване на народа ни. Той подчерта, че макар в съвременни условия дарителството да е  различно, мотивите за неговото осъществяване са запазени. "И днес благотворителността, солидарността и културата на даряване продължават да бъдат показатели за ценностите в едно общество", допълни още Румен Радев.

На церемонията президентът връчи наградата в категория "Личност със значим принос за развитие на дарителството в България". Тазгодишното отличие получи Станимир Каролев, учредител и основен  дарител на фондация "Карол Знание". Създадената от него фондация работи за изграждане на иновационна икономика, като открива и управлява идеи, таланти, предприемачи и проекти в научната област и технологичния сектор.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Дарител
преди 2 години
И така, защо не се споменава колко е дарил награденият от Фигуранта ? А защо не се споменава като дарител Делян Пеевски ? Именно Делян Пеевски е дарил около 10 милиона в момент когато медицината плачеше за пари в пандемията !!! Защо не е награден Пеевски ??? Моля да публикувате колко е дарил награденият от Фигуранта !!!!! Моля !!! Сигнализирай за неуместен коментар