Медици от болница "Лозенец" на нож срещу решението на Кацаров за детската болница

"Насилствено ни превърнаха в център по Ковид лечение", заяви доц. Дорина Асенова

07.12.2021 | 14:12 Редактор: Елеонора Танева

Поне 5 години ще са необходими за построяването на нова детска болница. Това прогнозира министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Решено е тя да бъде построена в двора на болница "Лозенец". А докато бъде готова, министърът предлага децата от педиатричната болница да се лекуват в бившата Правителствена болница. 

Медици от лечебното заведение не са съгласни да поемат грижите за малките пациенти. 

"От сливането на двете болници няма да спечели нито една от тях. Проблемът не е самата болница. Тя отдавна не е правителствена, тя е многопрофилна, база е на Медицинския факултет, в нея са вложени много труд и усилия. Работим под капацитета си, защото насилствено ни превърнаха в център по Ковид лечение с 40 интензивни легла. За да могат да съществуват те, трябва да има много персонал. Там са ангажирани всички анестезиолози, сестрите от вътрешните клиники. В момента нормално работи само АГ отделението и педиатричното отделение", заяви доц. Дорина Асенова. 

Медиците от болница "Лозенец" излязоха на протест пред лечебното заведение. Те подозират икономически интереси в предложението на здравния министър.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години