На косъм от огромна трагедия при пожара в училището в Карнобат

От физкултурния салон почти нищо не е останало, каза кметът на града

07.12.2021 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

Пожарът в училището в Карнобат е унищожил физкултурния салон, засегната е и част от фасадата. За щастие няма пострадали, но децата преминават на онлайн обучение, защото няма ток. 

Час преди полунощ живеещи в близост до училището виждат гъст дим, който се носи от сградата и подават сигнал на тел. 112. Гори физкултурният салон. 

"От физкултурния салон почти нищо не е останало. Разбрах, че вътре е имало пелети, които обаче не са се запалили. Ако се бяха запалили, щеше да бъде лошо, защото къщите са на 15 метра от физкултурния салон", обясни кметът на Карнобат Георги Димитров.

"Извършвали са се ремонтни дейности, най-вероятно това е причината, но на този етап не мога да ви кажа, защото има досъдебно производство", посочи Петър Атанасов от РСБПЗН-Карнобат.

Огънят е засегнал и фасадата на основната сграда. В училището нощно време няма пазач. Не разбрали за пожара, част от родители тази сутрин доведоха децата си на училище. Учителите пък с притеснения оглеждаха сутринта щетите от пожара. 

Училището е застраховано и физкултурният салон ще бъде възстановен. През 2016 година в Карнобат изгоря до основи друго училище, което беше възстановено с помощта на държавата.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК