Христо Иванов пред Радев: Няма алтернатива на създаването на редовно правителство

С вота си за вас гражданите показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава, подчерта президентът

07.12.2021 | 10:18 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев проведе консултации с "Демократична България" за съставяне на кабинет. 

"С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и спиране на злоупотребите с власт. Пред вас стои отговорността за последователността за върховенство на правото и модернизация на страната. Двете служебни правителства не просто стабилизираха държавата, а създадоха добра основа за бъдещо взаимодействие. Това е пътят, по който да се отговори на очакванията на българските граждани", заяви Румен Радев в началото на разговорите с ДБ. 

Той подчерта, че историята е показва как в трудни моменти демократичните формации са привили стъпка напред, а не встрани.

Христо Иванов заяви, че в настоящата ситуация излъчването на кабинет изглежда безалтернативно.

"Няма накъде да се ходи, въпросът е как ще съумее след това правителство да функционира. Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но и важна възможност да започне промяната. Тя обаче не трябва да се разглежда като смяна на един човек с друг. Първата важна характеристика на мнозинството, което се очертава е, че ще може да функционира без ДПС и ГЕРБ, които са носители на корупционния вирус. Следващият проблем е рестартът на прокуратурата и ВСС. Ние ще работим за това да има конституционна промяна, не просто да се опитаме да окажем обществено влияние върху Гешев да си подаде оставката", категоричен беше Христо Иванов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
реалист
преди 2 години
Прокопиева марионетка, която се съсредоточава върху личности, а не върху реформите които трябва да се направят. Видя се колко си вещ докато беше правосъден министър. Думи ,думи, думи...... Сигнализирай за неуместен коментар