Петков потвърди: Четирима вицепремиери и две нови министерства

Радев връчва мандата на "Продължаваме промяната" още тази седмица

06.12.2021 | 10:30 Редактор: Здравко Черкезов
Петков потвърди: Четирима вицепремиери и две нови министерства

Четирима вицепремиери и 2 нови министерства ще има в структурата на новото правителство. Това потвърди Кирил Петков пред журналисти след срещата при президента в консултациите с парламентарните сили преди връчването на мандата.

Той напомни, че в полунощ е изпратено коалиционното споразумение и структурата на правителството на коалиционните партньори и се очаква тяхното становище. Надява се до утре следобед да има отговор, след като партиите минат вътрешната си дискусия.

"До момента не е точно разпределено вицепремиерите да са от всяка партия по един, но това ще бъде част от общата дискусия. Ние гледаме как най-функционално да се разпределят нещата. Структурата не е функция само на партийни квоти и разпределения, най-важното е тази нова структура да бъде работеща", коментира Петков, цитиран от "24 часа".

Ще има министерство на държавните предприятия и то ще бъде изградено по най-конструктивния начин.

Министерството на икономиката ще бъде разделено на две. Тези две функции имат съвсем Държавните предприятия са гръбнака на индустрията в България. Мислим го главно от ефективност как една бъдеща изпълнителна власт би работила най-добре, обясни Петков

"Тази седмица ще бъде връчен мандата, но това зависи от отговора на коалиционните партньори. Ако имаме одобрение от тях, няма да бавим и ден", отговори той на въпрос дали веднага ще представят състав на правителство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Не е ли много 4 вицепремиера? Сигнализирай за неуместен коментар