Седмицата започва с дъжд, който постепенно ще преминава в сняг

Във вторник се очаква понижение на температурите

06.12.2021 | 07:17 Редактор: Здравко Черкезов

Понеделник стартира с температури от 3 до 9 градуса. През деня ще се установи дъждовно време, като предиобед ще превалява над Западна България, а следобед валежите ще обхващат и източните райони. 

През нощта в крайните западни райони дъждът временно ще преминава в сняг и по планините, над 2000 м височина, ще вали мокър сняг. Ще духа до умерен вятър от югоизток със скорост до 40 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 5 до 12 градуса, в района на Сандански до – 14, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над Рила и Пирин облачността ще бъде значителна и ще вали мокър сняг. Новата снежна покривка ще бъде от 15 до 20 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде засилен от юг със скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина –  около минус 4 градуса, а на 1500 м височина – до 4. 

Във вторник се очаква понижение на температурите. В Пирин, Рила и Родопите ще вали мокър сняг. В населените места на изток ще вали дъжд. 

В сряда сняг ще превали главно в североизточните райони. От запад на изток облаците ще се разкъсват. В четвъртък и петък ще има мъгли и ниски облаци, а по Черноморието ще прегърмява. В планините ще има повече слънце.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК