"Възраждане" е твърдо против "зеления сертификат", няма да предлага Ковид мерки

По отделни политики ще може да се разчита на нашата подкрепа, категорична е Искра Михайлова

03.12.2021 | 21:28 Редактор: Елеонора Танева

Партия "Възраждане" има 13 депутати в 47-ото Народно събрание. Ролята, която ще заемат, няма да бъде на твърда опозиция. 

"Вероятно влизаме в категорията опозиция, но не на всяка цена. По отделни политики ще може да се разчита на нашата подкрепа. Влизаме със заявката да бъдем диалогични по всяка тема, важна за бъдещето на държавата", заяви депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова в студиото на "Денят ON AIR".

Една от темите, по които партията със сигурност няма да направи отстъпка от позицията си, е "зеленият сертификат".

"Ние сме против "зеления сертификат" и мерките. Те са хаотични, няма да предлагаме нови мерки. Трябва да се върнем към нормалния начин на живот, да помислим за психическото здраве на хората. Виждаме, че ваксините са подходящи за едни, но неподходящи за други. Преди две години аз преболедувах тежък грип с халюцинации. Тогава нямаше такова ограничение, въпреки че много хора в моя регион го изкараха", мотивира се депутатът от Стара Загора пред Bulgaria ON AIR.

Подкрепа обаче ще дадат, ако се стигне до обсъждане на предложението болниците да не бъдат търговски дружества. Михайлова подчерта и категоричната позиция на "Възраждане" срещу закриването на въглищните централи.

"Става въпрос за стотици хиляди хора. Синдикатите отдавна трябваше да се погрижат за това тези семейства да не живеят от година за година. Едно от първите неща, които ще направим, е да изискаме документацията между трите ТЕЦ-а за изкупуването на емисиите, защото според нас има несъразмерност. Трябва да се борим да удължим живота на въглищните централи. България не трябва да заема позиция за затварянето им", заяви народният представител. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК