Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание

Другата кандидатура бе на Цончо Ганев от "Възраждане"

03.12.2021 | 11:28 Редактор: Теодора Патронова

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е избран за председател на Народното събрание. 

За него гласуваха 158 гласа "За", 1 "против" и 72 "въздържали се". Другата кандидатура бе на Цончо Ганев от "Възраждане". 

"Днес слагаме началото на парламентарния живот на 47-ото Народно събрание. В благоприятното положение сме, на хора, които наскоро са получили одобрението на българските граждани. Това благоприятно положение предстои да свърши и да започне по-тежката задача - доверието да бъде оправдано. Българският парламент не е просто място, където се творят законите, а върховната институция, която със своята дейност обезпечава функционирането на всички сфери от обществения живот. От гарантирането на правата и свободите на гражданите, до това да изведе българското общество до заслужено челно място в Европа", заяви Минчев. 

Той добави, че парламентът отразява нагласите в обществото. Минчев посочи, че с избора на цели седем формации, избирателят им е дал ясен знак, че очаква екипна работа, а не авторитарни решения.

"Длъжни сме да се съобразим с волята му. Както във всеки парламент, и тук ще има различни виждания, но нека посрещаме различията с уважение. Нека общата воля се роди в качествената и разумна дискусия в парламента. Нека работим за това в рамките на един пълен четиригодишен мандат да възстановим духа на взаимното разбирателство и да наложим нов модел на правене на политика", подчерта новият председател на НС. 

Той обърна внимание, че ще работи върху това българският парламент да бъде място за свободни и градивни дебати и дискусии, в които да се създават закони, които ще ускорят развитието на страната ни. 

"Само така ще се осъществи промяната, за която всички мечтаем - да живеем в една по-добра България", изтъкна Минчев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години