Карадайъ: Натоварени сме с отговорност да прекъснем серията от избори и да решаваме кризи

ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката, заяви той

03.12.2021 | 11:00 Редактор: Теодора Патронова

47-ото Народно събрание се учредява в края на една година на избори и кризи. Натоварени сме с безусловна отговорност от избирателите да прекъснем серията от предсрочни избори и да започнем да решаваме кризи. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Народното събрание. 

Той подчерта, че гласуващите дадоха глас на партиите, за да сложат край на кризата и да се обединят около работещи решения, но не дадоха властта на нито една партия.

"Конструктивният диалог трябва да е в основата на търсене на верните решения. ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката", подчерта Карадайъ.

"От доста време алармираме, че поведението на полицията може да стане безконтролно. Полицаи влязоха в избирателни секции. Нарушени са основни принципи и законът е погазен тотално. ЦИК и РИК мълчат", каза Карадайъ.

"Разполагаме с доказателства, че ЦИК не отчете всички подадени гласове. ДПС няма да остави нито един случай непроверен и нито един случай ненаказан. Тези извращения на полицията ни връщат в мракобесните времена преди 1989 г.", посочи той.

Лидерът на ДПС заяви, че политическата криза трябва да започне да се решава със съставянето на редовен кабинет.

"На първо място трябва да се възстанови диалогът между политическите субекти и институциите. Трябва да спазваме стриктно Конституцията и законите на страната. ДПС посочва решението: Програма за икономическо развитие на базата на Зеления пакт. България фатално закъснява със своя План за възстановяване, докато другите страни вече са реализирали 30% от своите. Държавният бюджет се отлага във времето. България загуби битката с пандемията заради безотговорното отношение на изпълнителната власт, особено през последната година", добави Карадайъ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК