Очакват ни облаци и дъжд, максималните температури ще бъдат до 15 градуса

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад със скорост до 30 км/ч

03.12.2021 | 07:27 Редактор: Теодора Патронова

Утрото в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще бъде мъгливо. Сутрешните температури ще са от минус 5 до 3 градуса. През деня от запад ще се заоблачава и през нощта срещу събота в югозападните райони и в южните райони ще завали дъжд. 

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 4 до 15 градуса, по Черноморието до 16 - 18, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Рила и Пирин ще има разкъсана облачност и по-късно днес в следобедните часове ще започнат валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 220 0м височина, ще бъде засилен от югозапад със скорост до 70 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина около минус 5 градуса, а на 1500 м височина - до 3.

В събота валежите ще бъдат отново от дъжд и мокър сняг. По планините, над 1500 м височина ще се натрупа снежна покривка до 25, 30 см. През деня от запад на изток валежите ще спират.

В неделя ще бъде облачно, а температурите в традиционно най-топлите места ще достигат едва 8-9 градуса. През нощта срещу понеделник отново ще завали дъжд.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК