Кметът на Беласица дава 13-а и 14-а заплата на ваксинираните служители

Радослав Ревански иска да стимулира имунизационния процес с пари

30.11.2021 | 17:55 Редактор: Теодора Патронова

13-а и 14-а заплата ще получат ваксинираните служители на община Белица. Увеличаването на възнагражденията с 20% ще е със задна дата и ще се запази за следващата година, обясни кметът на общината.

Засега ваксинираните служители в общината Белица не са много: около 15%. Решението на кмета Радослав Ревански е да стимулира процеса – с пари.

"Тези хора, които се ваксинират ще получат 20% увеличение със задна дата от 1 януари 2021 година, а иначе за онези, които не са ваксинирани и няма да се ваксинират е 10 процента", обясни Ревански.

Условието хората да заслужат по-високи заплати е да се ваксинират в следващите 10 дни. След това увеличението ще се запази за постоянно.

"Решението е тяхно, не карам никой със сила, със зор. Просто правя всичко възможно да ги убедя – с личен пример. Това, което говоря, го правя, показвам им че съм ваксиниран, с трета доза даже, за да може и те да вземат личен пример", поясни кметът.

Охранителят Исмаил Донгьов е сред хората, които досега са се колебаели дали да се ваксинират. 20-те процента увеличение на заплатата обаче се оказват достатъчен стимул.

В Белица са категорични, че само масовата ваксинация ще съживи икономиката и ще раздвижи туризма, на който разчитат всички в региона.

"Опитно зайче е онзи, който чака да се разболее и да види дали ще оцелее. Онзи, който се ваксинира, си живее живо, здраво и спокойно", подчерта Ревански.

Кметът още отсега е готов да осигури екскурзия за хората, които си поставят трета бустерна доза. За пътуването обаче ще се мисли когато в общинска администрация не остане нито един неваксиниран. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Боледувал
преди 2 години
Съд за дискриминиране на здравно основание! Бъзливци сме и такива ще си оснанем - с 500 г. опит сме. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
IM-A-мен_DrtУАЙТBoY!
преди 2 години
Доколкото съм запознат с гео-понятията, Беласица не беше ли планина в южната част на родината ни - в близост до гръцката граница с Кулата; докато община Белица си е нещо коренно различно нямаща нищо общо с тази част на Република България...м-ДА Сигнализирай за неуместен коментар