Мангъров прогнозира: Омикрон ще доведе до края на пандемията

Вариантът нулира всички направени ваксини, защото те не действат срещу него, смята инфекционистът

30.11.2021 | 17:07 Редактор: Теодора Патронова
Мангъров прогнозира: Омикрон ще доведе до края на пандемията

Новият вариант на Ковид-19 – Омикрон – може би ще бъде краят на пандемията. Това предположение направи инфекционистът доц. Атанас Мангъров, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Пред медиите той коментира, че Омикрон нулира всички направени досега ваксини, защото те не действат срещу него.

"Според първоначалните данни, макар и на този етап недотам достоверни, новият вариант на Ковид-19 причинява сравнително леко заболяване, което ще даде възможност на заразените да се движат в обществото, ще заразяват другите, а това ще доведе до така търсения краен групов имунитет", обясни инфекционистът.

Доц. Мангъров е категоричен, че всички опити за всяване на поредна порция страх са крайно неуместни. А призивите за 100-дневен срок за създаване на ефикасна ваксина срещу Омикрон, което е поискал председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от Pfizer, ще бъде изцяло на гърба на хората, на които ще бъде направена тази ваксина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 4
Хм ...
преди 2 години
Пресцентъра на АБВ да предложи министър на здраверазмазването. Тия АБВ що не изчезнат заедно с омикрон? Впрочем като изчезне вируса ще изчезне и АБВ и кафявото мЪгаре. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 6
Магарските истории н
преди 2 години
Ванка, *** тоя нали каза вече че вируса ще изчезне миналото лято. Е сега пак за втори път ли да изчезва? Този директно ни казва кой умре умре, все тая. И този трябва най-после да бъден съден. Омикрон може да му се приложи за лечение по съдебно предписание... Да го пробва в смисъл и да има личен опит. ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 7
Иван
преди 2 години
Има логика Маги, да видим дали си прав и този път. Сигнализирай за неуместен коментар