Неприятна изненада - натежали от снега клони потрошиха коли в София

Повече от 160 сигнала са подадени до дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община

30.11.2021 | 14:17 Редактор: Елеонора Танева

Глоби ще има заради непочистени пътища в някои столични квартали. Задръствания заради снега от рано имаше по някои от основните булеварди като "Цариградско шосе" и "Симеоновско шосе". Заради повреда на контактната мрежа преди обед за кратко беше спряно движението на трамваите на площад "Македония" и площад "Журналист".

Пътниците в метрото нямаха проблем с придвижването. Някои, които чакаха закъсняващи автобуси, предпочетоха да тръгнат пеш.

И докато с градския транспорт мисията за придвижване все пак беше възможна, мнозина столичани днес не успяха да излязат с автомобилите си. Последният ден на ноември Тодор Трифонов ще помни дълго.

"Изключително "очарован" останах, когато дойдох да си почистя сутринта колата, но едно дърво тупна върху нея", сподели зимните си неволи Тодор.

Мъжът подал сигнал на тел 112 и аварийните екипи се отзовали след около час и половина. В София сигналите за паднали дървета са десетки.

"Повече от ад 160 сигнала имаме само в сутрешните часове. За съжаление имаме случаи с материални щети върху автомобили. Дървета са паднали в районите на "Слатина", "Гео Милев", "Бъкстон" и "Борово". Най-вероятната причина е тежкият сняг, който се задържа по клоните на дърветата, чупи ги и падат по пътното платно и тротоарите", заяви Красимир Димитров от дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Работата на екипите по разчистването на паднали дървета продължи до късния следобед.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК