Снежен капан на "Хемус" - аварирал ТИР с износени гуми затапи магистралата (+ВИДЕО)

Над 20 сантиметра е падналият сняг, 30 снегопочистващи машини обработват пътя

30.11.2021 | 11:08 Редактор: Елеонора Танева
Снежен капан на

Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за затрудненото движение тази сутрин на АМ "Хемус" в посока София. Той е закъсал между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Над 100 автомобила бяха блокирани тази сутрин, заради авариралия ТИР.

Кадри с колоните автомобили бяха публикувани и в социалните мрежи.

Препречването на платното от превозно средство е затруднило работата на снегопочистващите машини и това е довело до образуването на километричното задръстване. Създадена организация за изтеглянето на авариралия камион и възстановяване на движението за автомбили до 12 тона. 

От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват АМ "Хемус" в участъка от изхода на София до 88-ми км. Над 20 сантиметра е падналият сняг и работата на машините продължава.

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми. Шофьорите трябва да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Яка глоба трябва да му треснат Сигнализирай за неуместен коментар