Студен и снежен вторник, на места със силен вятър

Максималните температури ще достигнат 8 градуса

30.11.2021 | 07:15 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от 0 до 6 градуса. Над страната ще се установи облачно, дъждовно и студено време. Преди обед дъжд ще вали в голяма част от страната. Следобед валежите в Западна България постепенно ще спират. В северните райони и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде засилен, от запад, със скорост до 50 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 4 до 8 градуса, по Черноморието до 10, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

В Рила, Пирин и Родопите ще вали дъжд и сняг. Над 2000 м ще вали мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще достига скорост до 70 км/ч. Показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат до -7 градуса. 

В сряда ще бъде студено с повече слънце. В четвъртък ще се затопли, а следобед отново ще се заоблачава. В петък ще завали дъжд, по-съществено - в южните райони. По планините ще вали мокър сняг. В събота валежите ще бъдат отново от дъжд и мокър сняг. По високите части на планините ще натрупа снежна покривка до 25-30 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК