Жестоки опашки от ТИР-ове на "Дунав мост" при Русе, шофьорите чакат по над 10 часа

Около 1 600 товарни автомобила са излезли от страната само за ден

25.11.2021 | 13:46 Редактор: Жаклина Иванова

Опашки от тежкотоварни автомобили на "Дунав мост" при Русе. Шофьорите казват, че чакат в колона повече от 10 часа, за да преминат.

Засилен трафик на камиони е имало и вчера. Около 1 600 товарни автомобила са излезли от страната само за ден, коментираха от "Гранична полиция". Обикновено бройката е около 1 200.

Според граничните власти, за дългите опашки са виновни основно камионите от Турция, които са се увеличи драстично. Обикновено в края на годината се увеличава броят на разрешителните за превоз на товари, които те получават.

Противоепидемичните мерки нямат общо с усложнената обстановка пред граничния пункт. Към момента опашката е около 8 км. Шофьорите споделят, че им е писнало от километричните опашки, които са всеки ден. Преминаването е изключително трудно, алармират те.

От "Гранична полиция" уточниха, че днес не работят с намален капацитет. Проверки на камионите се извършват на 6 ленти, а документите се обработват на две гишета. Към момента няма технически проблеми за пропускането им.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК