Актьори: Играем 10 човека пред 20 души в салона, това не е нормално

Театрите са празни, коментираха Славчо Пеев и Ивайло Калоянчев

01.11.2021 | 21:59 Редактор: Елеонора Танева

Отбелязваме Деня на народните будители. Днес бяха раздадени грамоти и награди на съвременните будители. И както се случва през последните години - празникът мина без големи тържества и церемонии.

"Преди години днешният ден беше тържествен - имаше истински празник, а сега не се усеща по този начин", коментира актьорът Славчо Пеев в студиото на "Денят ON AIR".

Той смята, че народът в момента е много объркан. 

"Неадекватно е поведението на тези хора, които трябва да вземат решения и да ръководят България. Една част от тях се объркаха като хора, а не от незнание", добави актьорът.

Голямата болка на гилдията е, че не могат да работят.

"И преди е имало проблеми, но работехме, а сега не работим. "Сатирата" е затворена - кой ще си плати тест, за да отиде на театър? На камерна сцена играем 10 човека, а в салона има 20, това не е нормално", заяви актьорът Ивайло Калоянчев пред Bulgaria ON AIR. 

Според него трябва да свикнем да живеем с коронавируса, а за целта трябва да се повиши броят на ваксинираните. Повечето актьори са ваксинирани. 

"Аз след двете дози ваксина се заразих на снимки с Христо Стоичков, събличахме се всички в един фургон, но го изкарах много леко. 10 дни взимах лекарства и не излизах, но почти не го усетих", сподели Славчо Пеев.

Той и колегата му са категорични, че разнопосочните сигнали за ваксините трябва да спрат.

"Ако искаме да се ваксинираме, не трябва хора които са капацитети, лекари да говорят срещу ваксинацията. И човекът слуша, че това не било хубаво. Един млад колега каза, че не е ваксиниран, но не мисли да го направи, но няма довод защо", сподели Ивайло Калоянчев.

Пандемията е променила хора, показва ежедневието на Славчо Пеев. 

"Хората станаха други. На "Раковска" вървя към театъра, хората са замислени, гледат в една точка. Преди си говореха, можеше да се обърнеш към някой, да помолиш за нещо", казва с тъга актьорът. 

Двамата са оптимисти, че има шанс за по-добро бъдеще, в което политиците да мислят за народа. 

"В момента народът е объркан. Това се вижда на изборите. Избираме по-малкото зло, на миналите избори имаше отрицателен вот, после Трифонов се отказа от управлението. Трябва политиците да прескочат себе си, да се съберат и да направят нещо за народа. Има между тях хора, които мислят", анализира политическата ситуация в страната Славчо Пеев. 

"До едно време всеки мисли за народа, докато се опрат във властта. На приказки всеки е силен как мисли за народа, но после нещата се променят", добави Ивайло Калоянчев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Donmark
преди 2 години
Писна ни да ви гледаме физиономиите и да слушаме тъпизмите ви ...... Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
ууу
преди 2 години
Гладни са. Готови са на дявола да се продадат, за да накарат хората да се ваксинират и да им пълнят залите. Специалисти имунолози -- ха-ха -- артисти по наследство. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Нови хан
преди 2 години
Тъй ша и то - докато има Порно по телевизията, нема да одим на театър....не са ли го разбрали още тия? Сигнализирай за неуместен коментар