АПИ: Дъждът удължи ремонта на Прохода на Републиката до 11 ноември

Стойността на ремонта е 2,1 млн. лв. с ДДС

28.10.2021 | 17:08 Редактор: Елеонора Танева
АПИ: Дъждът удължи ремонта на Прохода на Републиката до 11 ноември

До 11 ноември ще завърши ремонтът на близо 22 км от Прохода на Републиката  в участъка Килифарево – Предела в област Велико Търново. Изпълнени са 75% от планираните дейности, които стартираха в началото на октомври, и се предвижда при сухо време в следващите две седмици те да приключат. Поради интензивните валежи и лошите метеорологични условия в периода 8-17 октомври ремонтните работи не се извършваха и това налага удължаване на срока до 11 ноември, уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Дотогава ще бъде ограничено движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката. Леките автомобили ще преминават през прохода "Шипка", а тежкотоварните автомобили са по път II-73 Шумен – Карнобат /проход "Ришки"/ и път II-48 Омуртаг - Котел /проход "Котленски"/.

В момента се работи по възстановяване на асфалтовата настилка на второкласното трасе, обрушват се и се обмрежват скатовете.

Продължава укрепването на откосите и почистването на крайпътната растителност. След приключване на дейностите участъкът ще е с подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи.

Целта на предприетите дейности е трайно повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП "Дунав мост 1" през Стара планина към ГКПП "Капитан Андреево“ и ГКПП "Маказа".

Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС. Строително-монтажните работи се изпълняват от пътноподдържащата фирма "Пътни строежи-Велико Търново" АД, с която АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

Снимки: АПИ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Zograf
преди 2 години
Кой ги определя тези некадърни изпълнители Сигнализирай за неуместен коментар