Борисов за Ковид кризата: Най-лошото се случи! Хиляди заровени, никакви мерки

Лидерът на ГЕРБ се срещна с българското малцинство от Северна Македония

28.10.2021 | 09:55 Редактор: Здравко Черкезов
Борисов за Ковид кризата: Най-лошото се случи! Хиляди заровени, никакви мерки

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер.

"Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", посочи той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", каза Борисов относно Ковид ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се лидерът на ГЕРБ към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов, цитиран от dnes.bg.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Баш пък той да критикува... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Ценов
преди 2 години
Години наред,гълтали милиардите,днес олигарсите отново искат да смучат от народа ни,който е объркан и не знае на къде да тръгне.Ако на предстоящите избори,не си кажем мнението гласувайки,значи сме се предали. Днес,куцо,кьораво,сакато,дебело,опушени фусти,всичко е тръгнало срещу чистият от корупция българин,който ги стресира с високия си рейтинг. 60% от народа ни,искат днешният ни президент,да влезе във втория си пореден мандат.15-20,мижави проценти за Б.Б. Сигнализирай за неуместен коментар